ONE&ONLY PREDSTAVLJA CHENOT ESPACE

Revolucionarni pristup zdravlju i blagostanju

One&Only Portonovi, idilični rizort smješten na slikovitoj obali Bokokotorskog zaliva, postaće ultimativna wellness destinacija na Jadranu kada otvori svoja vrata u martu 2021. godine. Slijedeći ekskluzivno globalno partnerstvo sa brendom Chenot, vodećim ekspertom u oblasti zdravlja i wellnessa, One&Only Portonovi će postati prvi rizort koji će ponuditi Chenot Espace – transformativno putovanje ka detoksikaciji i resetovanju organizma, zasnovano na renomiranoj Chenot Method® koja podrazumijeva programe po mjeri gostiju i pionirske tretmane, naučno kreirane da poboljšaju vitalnost i optimizuju zdravlje tokom cijele godine.

Partnerstvo između brendova One&Only i Chenot postavlja nove wellness standarde u rizortu, nudeći najsavremenije naučno zasnovane tretmane, uz izuzetan nivo luksuza i usluge po kojima je One&Only poznat. Po prvi put će gosti moći da na ultra luksuznoj destinaciji iskuse sveobuhvatni wellness, uz živopisni, očaravajući rivijera stil One&Only Portonovi rizorta.

Napredni dijagnostički testovi koje je Chenot osmislio omogućiće gostima da razumiju procese starenja u svom organizmu, te da postave nove puteve za poboljšanje svojih performansi i opšteg blagostanja. Nakon početne faze konsultacija, gosti će dobiti personalizovani program koji uključuje nutricionističke preporuke, detox menije, fitness program, ciljane spa tretmane, aktivnosti za oslobađanje od stresa, i još mnogo toga – sve osmišljeno da stimuliše eliminaciju toksina iz tijela i pokrene regenerativne procese, što rezultira povećanim nivoom energije i vitalnosti. U tom smjeru, Chenot-ov inovativni pristup kombinuje principe tradicionalnog kineskog liječenja sa najnovijim naučnim dostignućima u medicini i najsavremenijom dijagnostičkom tehnologijom.

„Ponosni smo na pokretanje Chenot Espace-a, koji će ponuditi revolucionarno iskustvo uživanja u One&Only Portonovi rizortu, nudeći wellness programe od 360 stepeni za naše goste koji žele da vode aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji život“, rekao je Filip Zuber (Philippe Zuber), izvršni direktor kompanije Kerzner International. „Sa skoro 50 godina naučnog istraživanja i ekspertize, Chenot dijeli viziju One&Only brenda, stvaranje radosti i vitalnosti, prilagođavajući svako iskustvo potrebama pojedinca. Naši gosti će imati pristup ekskluzivnom, imerzivnom i jedinstvenom iskustvu koje će rezultirati izvanrednim ličnim rezultatima. Ponosni smo što pružamo izvanredna iskustva gostima, od kulinarskih, preko onih koja se doživljavaju jednom u životu, do holističkih, a sve to kroz novi nivo luksuza u Crnoj Gori. “

Dijagnostika

Gosti će započeti svoj wellness put nizom dijagnostičkih testova, dizajniranih u skladu sa njihovim individualnim potrebama, što dovodi do kreiranja efikasnih i jedinstvenih programa za svakog pojedinca. Holistička dijagnostika, koju sprovode specijalizovani stručnjaci, procjenjuje važan niz fizioloških parametara, poznatih kao Chenot Lifestyle Biomarkers® , koji procjenjuje uticaj životnog stila na vitalni status i procese starenja. Biomarkers® se kreću od testova vaskularne starosti (procjena krutosti arterija), intoksikacije (analiza minerala i teških metala) i debljine kolagena kože (ultrazvučna procjena), do analize kompozicije tijela, emocionalnog stresa i performansi izdržljivosti (procjena kardio respiratorne kondicije).

Jedinstveni programi

Nakon dijagnostičkih testova, za svakog gosta se kreira sofisticirani set prilagođenih tretmana i planova ishrane, koji u sinergiji stimulišu eliminaciju toksina, povećavaju vitalnost, aktiviraju energetske kanale i ponovno uspostavljaju fiziološku ravnotežu. Gosti mogu da se odluče za sveobuhvatni jednosedmični program, uključe se u kraća iskustva koja se mogu neprimjetno utkati u njihov cjelokupan odmor, ili odaberu pojedinačne tretmane.

Transformativni Advanced Detox program indukuje duboko pročišćavanje i detoksikaciju organizma i predstavlja stub pionirske filozofije Chenot brenda. Ovaj prilagođeni program uključuje napredne dijagnostičke testove sa Chenot Lifestyle Biomarkers®, medicinske i  nutricionističke konsultacije, biljni plan ishrane i ciljane energetske masaže, bioenergetske, hidro-aromaterapijske, fito-mud i hidro-mlazne tretmane. Nakon Advanced Detox, slijedi nastavak u vidu Fundamental Detox-a, jednonedjeljnog programa koji se može preduzeti u roku od šest mjeseci kako bi se održao postignuti efekat.

Za goste koji traže spoj wellnessa i opuštanja, postoji čitav niz programa među kojima su De-Stress and Re-Charge (četiri dana / pet noći) koji vraćaju unutrašnju ravnotežu i prirodni ritam organizma, zatim Detox (tri dana) koji je idealan kao redovno čišćenje i sprovodi se nekoliko puta godišnje, te Weekend Spa Deluxe (dva dana) koji uključuje nekoliko masaža i aromaterapijskih tretmana. Tu je i Fitness Programme (tri dana) koji jača tijelo i pomaže gostima da nauče kako da ostvare svoj sportski potencijal.

Chenot Espace tretmani

Chenot Espace će se u One&Only Portonovi rizortu prostirati na površini od 4.000 m2, i nudiće najsavremeniju opremu i 28 soba za tretmane. U ponudi će biti niz ciljanih tretmana koje će izvoditi visoko stručno osoblje, od neuro-akustičnih tretmana duboke relaksacije, akupunkture i ozonske terapije, do intravenske terapije hranljivim materijama i hidro-kolon tretmana. Dijagnostika i tretmani spadaju u šest različitih odjeljenja: Medicina, Ljudski performansi, Medicinska estetika, Estetika, Hidroterapija, te Sport i fitnes.

Gosti će moći da biraju između niza vrlo efikasnih estetskih tretmana koji pomažu u vraćanju prirodne ljepote, od tretmana za celulit i namjenskih tretmana za oči, do tretmana za čišćenje i detox lica. Tretmane će izvoditi visoko obučeni terapeuti koristeći posebne tehnike i specijalne proizvode za postizanje određenih benefita, na primjer Chenot Detox masažu za detoksikaciju tijela, ili Chenot Energetic masažu koja aktivira meridijane kako bi tijelo obnovilo energiju. Dodatni tretmani za tijelo imaju za cilj da poboljšaju držanje, podstaknu dublje, pravilnije disanje, pojačaju cirkulaciju u rukama i nogama, ili da oslobode od napetosti. Tretmani lica Chenot kozmetičkim proizvodima kreirani su tako da postignu opipljiva i vidljiva poboljšanja na koži, od izuzetne hidratacije do poboljšanog tonusa. Duboko podmlađivanje lica i optimalno zdravlje kože mogu se postići pomoću HidraFacial MD-a, dok se SKINeo ultrazvukom i elektroterapijom, Cellactor akustičkim talasima i LimphaStim terapijom kompresije gosti mogu posvetiti zatezanju kože i konturisanju tijela.

Chenot Espace će posjedovati i opremu za hidroterapiju i krioterapiju, saunu, parnu sobu, zatvoreni bazen i prostore za opuštanje, omogućavajući gostima da se osjećaju potpuno ispunjeno i zadovoljno. Pored toga, One&Only Portonovi će tokom cijele godine nuditi i orijentalni Hammam, te frizerski salon za muškarce Barber&Blade One&OnlyTM. Dio soba i apartmana za goste nalazi se direktno iznad spa centra, nudeći privatnost i lak pristup onima koji učestvuju u intenzivnijim ili dužim programima.

Kulinarski izbor

Ishrana je ključni stub Chenot methoda®, pa će gosti One&Only Portonovi rizorta moći da praktikuju personalizovani plan ishrane, pažljivo osmišljen da funkcioniše u sinergiji sa njihovim wellnes programima. Detox dijeta, koja se primjenjuje pod ljekarskim nadzorom, predstavlja niskokalorični plan ishrane protiv starenja, koji je osmišljen tako da podstiče metaboličku efikasnost i promoviše mehanizme čišćenja i regeneracije. Alternativno, Biolight dijeta je svakodnevni, uravnoteženi plan prehrane, koji nudi hranljive sastojke iz širokog spektra namirnica, bez kompromisa sa zadovoljstvima ukusa – idealan je za one koji žele da obnove nivoe energije, optimizuju metabolizam i započnu zdrav način života. Naučno formulisane od strane Chenot-a, i Detox i Biolight dijeta dizajnirane su na osnovu opsežnog istraživanja sastojaka, ishrane i metoda kuvanja, a biće dostupne u hotelskom restoranu La Veranda, ekskluzivno za goste koji prate Chenot programe.

Mnogo više od SPA centra

Teniski klub sa dva osvijetljena terena pružiće vrhunske sadržaje ljubiteljima bijelog sporta na svim nivoima, dok će najsavremeniji fitnes centar ponuditi privatne treninge, vježbe i časove pokreta uz najnoviju Technogym™ opremu. Takođe, gosti mogu iskoristiti boravak na otvorenom za trčanje kroz predivne pejzaže, TRX časove, nordijsko hodanje ili brdski biciklizam. Za goste koji žele idealnu kombinaciju vježbe duha i tijela, One&Only Portonovi će ponuditi časove joge na otvorenom, sa fascinantnim pogledima na zaliv, i mnoštvo bazena u samom rizortu.

„Sadejstvo brendova One&Only i Chenot Espace gostima pruža vrhunsku lepezu mogućnosti – od mira, spokoja i poboljšanog zdravlja, do energičnog društvenog života na novoj rivijeri,“ dodao je doktor Džordž Gaitanos (dr. George Gaitanos), glavni naučni saradnik i operativni direktor Chenot (HC International SA). „Uvjeren sam da ćemo zajedno nadahnuti transformativni put ka wellness-u i dodatno ojačati naše zajedničko filozofsko vjerovanje u vrijednost života, energije i vitalnosti.“

Smješten na obali Jadranskog mora, One&Only Portonovi je lako dostupan za posjetioce. Do rizorta se može doći laganom vožnjom od aerodroma Dubrovnik (jedan sat), Tivat (50 minuta) i aerodroma Podgorica (dva i po sata). Svi navedeni aerodromi servisiraju različite avio kompanije i dobro su opremljeni za rukovanje privatnim avionima. One&Only Portonovi počeće da dočekuje goste 21. marta 2021.

Za više informacija ili rezervacije posjetite: www.oneandonlyresorts.com

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Napiši komentar...